Reisplan van een verwende Rabelaisiër
Arnaud Calvet maakte van de gelegenheid gebruik om niet-alcoholische dranken voor volwassenen onder de aandacht te brengen door zijn online kelder te openen, de enige in de noordelijke regio van Parijs. In het bijzonder biedt het alcoholvrij bier, van alcoholvrije wijn, alcoholvrije gin of alcoholvrije whisky.
"Ik ben bijna een Gersois ", bevestigde hij. Dit land van de Gascogne, bekend om zijn vette eend, zijn garbure en zijn Armagnac. Geweldige wijnen en sappige restaurants. Een land dat generaties Rabelaisianen heeft voortgebracht.
De persoon die de verbaasde blik inspireert
Ex-rugbyspeler Arnaud Calvet kwam niet alleen uit de Gascogne, maar bracht in de derde helft altijd dezelfde energie en enthousiasme als in de eerste twee.
Bijna 2 jaar geleden besloot hij te stoppen met zijn alcoholgebruik. “ Ik voelde me er niet klaar voor om mezelf ertussenin te vinden ". Uiteindelijk begreep hij dat bepaalde codes niet veranderen, en dat het woord “ aperitief » onvermijdelijk verband houdt met alcohol. Hij kan het aantal keren niet meer tellen dat hem is verteld: “ Maar ben je ziek? » of “ Kom op, gewoon een klein drankje ». « Er zijn veel plaatsen waar mensen die niet drinken met een vreemd oog worden aangekeken. “, legt hij uit.” Alleen ben ik geen kind meer », vult de ondernemer aan.

Arnaud Calvet besloot niet-alcoholische dranken te snuffelen die bedoeld zijn voor volwassenen. Alleen al in de regio is er al een grote verscheidenheid aan producten die tijdens een aperitief geserveerd kunnen worden: Nolow botanisch destillaat (in Marcq-en-Baroeul), Young Pug-bier van Brique House, LIL en LIL Cola van de brouwerij Gobrecht, cider Mauret, Noko Kombucha van de brouwerij Pays Flamand... Het bevat meer dan 200 referenties en is onlangs geopend Sanzalc, de eerste online kelder ten noorden van Parijs.
Noot van de auteur: Dit artikel is herschreven volgensorigineel artikel door Emmanuel Crapet voor Voix du Nord in de editie van 2 juli 2023 om niet-lezers van de VdN de betekenis van deze nadruk te laten begrijpen.